APPLE TREE HELPDESK
020 - 470 09 20

Bijna met Pensioen

U kunt uit verschillende verzekeraars kiezen om uw pensioen aan te kopen.

U heeft pensioenkapitaal opgebouwd bij een pensioenfonds of verzekeraar. Door uw werkgever of pensioenfonds bent u geïnformeerd dat u zelf een pensioenuitkering moet aankopen. Om er voor te zorgen dat dit proces eenvoudig, betaalbaar en zo goed mogelijk verloopt werkt uw werkgever of pensioenfonds samen met Apple Tree. Op deze site maken wij inzichtelijk welke uitkering u kunt aankopen en kunt u eenvoudig een offerte opvragen van de gewenste pensioenuitkering.

Het uitkeren van uw pensioen gaat via een pensioenverzekeraar. U kunt zelf bepalen bij welke pensioenverzekeraar u uw opgebouwde pensioenkapitaal onderbrengt. Dit kan een gelijkblijvend en gegarandeerd pensioen zijn, een hoog-laag pensioen of zelfs een pensioen op basis van beleggingen. Ook combinaties zijn mogelijk.
 
VERGELIJK OPTIES
Bij het vrijkomen van een opgebouwd pensioenkapitaal loont het om goed te zoeken naar een geschikte pensioenverzekeraar. Het is belangrijk om eerst uw persoonlijke financiële situatie en (inkomens)behoefte te bepalen en vervolgens een passende aanbieder te zoeken. Daarbij moet u ook de wettelijke bepalingen voor ogen houden. Een pensioen moet bijvoorbeeld levenslang uitgekeerd worden en mag niet in één keer worden uitbetaald.

Verschillen in de hoogte van de uitkering kunnen groot zijn. Dat komt doordat verzekeraars verschillende rentepercentages en kosten hanteren. De hoogte van uw pensioenuitkering wordt bepaald aan de hand van drie factoren:


BEREKENEN
Op deze website kunt u snel en eenvoudig de hoogste uitkering voor uw vrijkomende pensioenkapitaal berekenen. Na het invoeren van uw gegevens worden de offertes van verschillende verzekeraars vergeleken. De offerte van uw keuze kunt u online aanvragen en deze krijgt u dan per e-mail toegestuurd.

Houdt voordat u begint de gegevens van uw pensioenkapitaal bij de hand. Tijdens het doorlopen van de website wordt deze informatie gevraagd.
 
  
UW PENSIOENUITKERING BEREKENEN IN DRIE EENVOUDIGE STAPPEN

STAP 1: PENSIOENUITKERING BEREKENEN
Vul eerst de uitgangspunten voor de berekening in. Het gaat om het beschikbare pensioenkapitaal, uw geboortedatum en een eventuele keuze voor een partnerpensioen.

STAP 2: PENSIOENUITKERING VERGELIJKEN
Via deze site vergelijkt u direct het aanbod van de hoogst uitkerende verzekeraars. U krijgt een overzicht van de hoogste naar de laagste uitkering. Wij maken een zo breed mogelijke vergelijking van de markt. Helaas is er ook een aantal verzekeraars die niet meewerken aan een online vergelijking. U heeft een vergelijking van de verzekeraars die het actiefst zijn in deze markt en waar Apple Tree mee samenwerkt.

STAP 3: PENSIOENOFFERTE OPVRAGEN
Vanuit de vergelijking weet u welke verzekeraar voor u de hoogste uitkering geeft. U kunt de gewenste pensioenofferte meteen online aanvragen.

Start direct met rekenen en ontdek zelf welke verzekeraar u de beste aanbieding doet.